Fotbollsspelare som maktfaktor

Fotboll är förmodligen det område där det avsätts flest mantimmar när det gäller ideell verksamhet och engagemang. Utan engagerade föräldrar som skjutsar barnen till fotbollsmatcher och släktingar som säljer varm korv vid matcher till förmån för idrottsklubbens verksamhet, skulle förmodligen mycket stanna när det gäller idrotten i allmänhet och fotbollen i synnerhet. Utan det ideella engagemanget inom fotbollen, skulle det förmodligen inte bli så många stjärnor som kan visa styrka på både fotbollsplan och vara en maktfaktor och inspiratör för gemene person i samhället.

Bland alla fotbollsspelande barn och ungdomar blir det ett antal individer som tas ut till olika lag som får representera staden, regionen och landet. Det är långt ifrån alla som får representera Sverige och den svenska flaggan under ledning av landslagstränaren, även om inte detta är målet för alla. Av alla fotbollsspelande barn och ungdomar finns det några som blir nästa Zlatan Ibrahimovic. Nedan presenteras några personer som engageradig.se ser som lysande exempel på sunda förebilder på flera sätt:

Christopher Alvengrip

Den personlige tränaren Christopher Alvengrip

Christopher Alvengrip

Den före detta allsvenske fotbollsspelaren Christopher Alvengrip är i dag en sund förebild när det gäller att nå sina mål för att ha en sund balans och välmående, psykiskt som fysiskt. För med en träning som är anpassat för en som individ går det att kunna träna sunt och ha en inre styrka som kan bidra till att värna om sitt egna som andras välmående. Läs gärna träningstips som Christopher Alvengrip ger!

Chiles stolthet Miiko Albornoz

Chiles stolthet Miiko Albornoz

Miiko Albornoz

Miiko Albornoz är den chilensk-svenske fotbollsspelaren som spelade många år i Malmö FF fick chans att spela i fotbollsklubb i Tyskland. Han fick även representera Chile i fotbolls-VM och är en aktiv fotbollsspelare med många framgångsrika mål. Framtiden är fortfarande ljus för Albornoz som har många år och mål framför sig.

Daniel Silva är en framtida fotbollsstjärna

Daniel Silva är en framtida fotbollsstjärna

Daniel Silva

En framtida fotbollsstjärna som vi kommer se mer av i olika fotbollssammanhang, både nationellt i Sverige och internationellt i olika storklubbar, är Daniel Silva. En lysande förmåga som redan i unga år har visat en sund styrka när det gäller att kunna nå sina mål och kommer bli en stjärna både som fotbollsspelare och som modell. Daniel Silva har fått flera erbjudanden från klubbar, både i Chile och Sverige, om att få speltid och en dag kommer vi förmodligen se honom i det svenska fotbollslandslaget.

Påverkan i sund, positiv anda

Med en motivation och ett engagemang för att nå sina mål, har samtliga tre visat en förmåga och en passion att det går att nå sina mål. För även om målen förändrats under spelandets gång, ibland tack vare externa omständigheter, ibland tack vare egna förändringar av mål så visar dessa tre på att det finns en bra styrka på att engagemang gynnar i slutändan. Om dessa tre väljer att driva opinion i någon fråga, som exempelvis Barnfonden eller Stödfonden för hemlösa i Helsingborg, så skulle de bli en sund maktfaktor som gemene person skulle lyssna på. Fotbollsspelare är med andra ord en maktfaktor och detta kan vi tacka det ideella engagemanget för – för utan detta engagemang hade fotbollsspelare inte en chans att få träna och utvecklas som individer och därmed få chans att ge tillbaka till människor som ställt upp för dem.